COVID-19 werkwijze

Update 19-12-2021

In de Staatscourant van 18 december staat uitgelegd welke beroepen wel en welke niet lijden onder de nieuwe corona maatregelen.
De uitoefening van contactberoepen wordt verboden, zowel thuis als in publiek toegankelijke plaatsen. Dit zijn beroepen waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is. Voorbeelden van dit soort beroepen zijn kappers en schoonheidsspecialisten. Van dit verbod zijn uitgezonderd contactberoepen ten behoeve van zorg van oa een zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ). Osteopathie valt hier ook onder.

De WKKGZ grens blijft dus van kracht en wij kunnen daarom onze praktijken gelukkig open houden. Geplande afspraken kunnen dus gewoon doorgaan.

We behandelen onze patiënten nog altijd rekening houdend met de verschillende maatregelen, die nodig zijn om verspreiding van het corona virus te voorkomen en veilig te kunnen werken.

Er zijn geen wachttijden; iedereen kan op korte termijn in gepland worden.
U kunt ons bellen via 06-28880446 om op korte termijn een nieuwe afspraak in te plannen.

We nemen de richtlijnen van RIVM, VWS en onze beroepsvereniging NVO in acht. Hieronder kunt u de belangrijkste punten lezen. In de wachtkamer hangen we een papier op, waarop u de maatregelen ook nog eens kunt nalezen. Verandert de situatie, of worden nieuwe maatregelen van kracht, dan is het mogelijk dat deze richtlijnen ook weer worden aangepast.

Voor patiënten geldt:

– Blijf thuis indien uzelf, een gezinslid of huisgenoot COVID-19 verdachte symptomen heeft: (neus-)verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (= tot 38 graden) of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, reuk- en/of smaakverlies, moeheid, je ziek voelen en/of diarree.

– Blijf thuis indien u in thuisquarantaine bent of in de afgelopen 10 dagen een oranje of rood reisgebied heeft bezocht. Indien u corona heeft gehad dient u 14 dagen klachtenvrij te zijn

– Wilt u desinfecterende gel voor uw handen gebruiken bij binnenkomst in onze praktijk?

– Wilt u zoveel mogelijk rekening houden met 1,5 meter afstand in de wachtruimte en tijdens het gesprek in de behandelruimte?

– Wilt u een groot badlaken meebrengen voor op de behandeltafel?

– We schudden geen handen en hoesten/ niezen nog steeds in de elleboog. We gebruiken papieren zakdoeken.

Wilt u ongeveer 5 minuten van tevoren op uw afspraak komen? Wanneer u te vroeg bent, kunt u buiten of in de auto wachten om te voorkomen dat patiënten te dicht bij elkaar komen.

We zijn ervan overtuigd dat we ons werk op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen.
We proberen steeds alle extra maatregelen zoveel mogelijk te respecteren en vragen dit ook van onze patiënten.

We ontvangen u weer graag in onze praktijken in Heinkenszand en Krabbendijke.

Altijd snel aan de beurt Zeer veel kennis en ervaring Persoonlijk en betrokken