Kinderen

Kinderosteopathie is een specialisme. Binnen onze praktijk werken we met gediplomeerde kinderosteopaten.

Soms zit een kind niet lekker in zijn of haar vel. Prikkelbaar, boos of angstig gedrag kan het gevolg zijn van lichamelijke blokkades. Ook na ziekte, bij oververmoeidheid of een emotionele gebeurtenis kan een kind uit balans raken. Klachten kunnen dan bijvoorbeeld zijn:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Buikpijn
  • Lusteloosheid

Kinderen kunnen verder blijven hangen in een bepaalde ontwikkelingsfase: het kind gaat bijvoorbeeld wel staan, maar komt niet tot lopen. Andere voorbeelden zijn bedplassen en evenwichtsproblemen (uw kind leert niet om te fietsen). Een osteopaat kan net dat ene duwtje in de goede richting geven.

Problemen op school (oa. concentratieproblemen) kunnen een reden zijn om een osteopaat te bezoeken. Kinderen krijgen al snel het stempel ADHD, ADD, Dyslexie, Dyscalculie opgeplakt. Vaak zijn lichamelijke blokkades de werkelijke oorzaak van het probleem. Wij behandelen dit soort klachten met goede resultaten.

In sommige gevallen wordt de behandeling aangevuld met BSM-De Jong® therapie. BSM staat voor “Brain Stimulating Method”. Hierbij wordt met verschillende oefeningen het functioneren van het lichaam, maar vooral ook de hersenen beïnvloed. Verschillende invalshoeken (erfelijkheid, verloop van de zwangerschap) kunnen hierbij een rol spelen. De combinatie met osteopathie heeft bij veel patiënten al goede resultaten opgeleverd. Voor meer informatie kunt u de site over BSM-De Jong therapie bezoeken via BSM de Jong.

Het opstellen van een complete lijst met alle klachten is onmogelijk. Wanneer u twijfelt of osteopathie iets voor uw kind kan beteken, kunt u altijd direct contact met de praktijk opnemen via email of telefonisch via 06-28880446.

Altijd snel aan de beurt Zeer veel kennis en ervaring Persoonlijk en betrokken