Osteopathie

Chronische rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking, buikpijn. Veel mensen leven met dit soort klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar vaak kunnen die de oorzaak niet wegnemen, waardoor de klacht steeds terugkomt.

Mensen die onvoldoende baat hebben gevonden bij andere behandelingen (“leer er maar mee leven” is een veelgehoorde opmerking), worden vaak wel beter na behandeling door een osteopaat.

Osteopathie is een manuele geneeskunde, dwz dat een osteopaat bij de behandeling alleen de handen gebruikt. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas. Alle weefsels in het menselijk lichaam horen te kunnen bewegen. Een osteopaat onderzoekt het lichaam op bewegingsverliezen en blokkades.

Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam (holistische benadering) en gaat daar aan het werk waar de oorzaak aangetroffen wordt. Het menselijk lichaam beschikt over zelfregulerende mechanismen waardoor het zichzelf voortdurend handhaaft, verdedigt en bijstuurt. Bij functieverlies stelt het lichaam alles in het werk om dit te herstellen. Onbewuste processen steden spontaan in werking om opnieuw een evenwicht te bereiken. Dat resulteert in genezing of compensatie, zodat de lichaamsfunctie weer mogelijk wordt. Ontstaat er toch een verstoord evenwicht, dan kan dat leiden tot een letsel of disfunctie. Door het herstellen van de normale beweeglijkheid reactiveren osteopaten dit zelfgenezend vermogen.

De behandeling kan variëren van heel subtiel tot stevig. Ogenschijnlijk werkt een osteopaat slechts aan de buitenkant van het lichaam, maar in werkelijkheid worden de diepste weefsels ook behandeld.

Voor meer uitgebreide informatie over osteopathie kunt u de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie bezoeken via www.osteopathie.nl.

Voor verder informatie kunt u ook contact met de praktijk opnemen via e-mail of telefonisch via 06-28880446.

Altijd snel aan de beurt Zeer veel kennis en ervaring Persoonlijk en betrokken